Dit is onze Dirk

. Hij is nu ruim een jaar in ons gezin.
of eh... hij bestiert dit gezin sinds 1 jaar dat is een betere omschrijving.
'S ochtends het allereerste werk is of Dirk binnenlaten en eten geven...of Dirk eten geven en naar buiten laten afhankelijk van hoe het meneer beliefde de nacht door te brengen.

Soms kiest hij ervoor languit op de bank het liefste tegen zijn vriendje Nikkie aan te gaan liggen..en als Nikkie teveel beweegt naar zijn zin of snurkt of gewoon lekker op het plekje ligt dat Dirk zich had toebedacht zal hij er niet voor terugdeinzen even zachtjes zijn pootjes met nageltjes uit tegen Nikkie aan te zetten..die dan ook wijselijk eieren voor zijn geld kiest en maar op zijn eigen kussen gaat liggen.

Als meneer er voor kiest naar buiten te gaan gaat hij eerst even controleren of alle vissen nog in de vijver zitten en of er zich niet eentje laat vangen door hem, vervolgens werpt hij een blik op de voliere met kanarie's. Daar zitten er een paar op het randje tegen de gaas aan..meteen in de tijgersluipgang..staart naar achteren in uiterste concentratie sluipt hij dichterbij ..maakt zich klaar voor de sprong en..... de kanarie's kennen dit spelletje al heel lang dus op t moment supreme vliegen ze met zijn allen weg. Dirk kijkt eens schichtig om zich heen of vooral niemand het heeft gezien..werpt een laatste hooghartige blik op die rotmussen die hem iedere morgen weer tuk hebben en loopt dan hooghartig als een ware held en overwinnaar de tuin uit..op naar weer een dag vol avonturen die zijn vrouwtje alleen maar kan raden..maar die- aan de manier waarop hij na thuiskomst in diepe slaap valt- vast heel erg enerverend moet zijn geweest...